Taxe Crypto Romania 2024 – Calculator impozit criptomonede

Taxe Crypto Romania 2024 – Calculator impozit criptomonede pentru veniturile din 2023-2024. Taxe bitcoin, etherium, si orice alta moneda.

Finix Contabilitate, este expertul contabil in crypto pentru venituri din tranzactii crypto, staking si nft-uri.

Serviciile noastre se adreseaza atat persoanelor fizice care au obligatia depunerii declaratiei unice anuale pentru veniturile din crypto realizate in anul precedent, cat si pentru companiile care au activitatii in aceasta zona unde le oferim servicii de contabilitate si fiscalitate complete.

Taxe Crypto Romania 2024? – Cat trebuie sa platesc.

Calculator impozit criptomonede, bitcoin, etherium si alte monede.

Afla tot ce trebuie sa sti din acest articol ca sa fi in legalitate, fara stres si probleme.

De asemenea am creat si un calculator impozit criptomonede pentru dvs. Sa va fi mai usor de calculat taxele crypto datorate in Romania.

Datorita numarului foarte mare de romani care au venituri din crypto, ANAF supravegheaza conturile bancare pentru tranzactii din platformele de tranzactionare crypto precum Binance, Kraken, etc.

Aceste avand un steag galben de avertizare, astfel incat sa se poate urmareasca traseul banilor, implicit ce castiguri au unele persoane.

Din acest considerent trebuie sa stim ce taxe crypto trebuie sa achitam in mod normal conform legislatiei din Romania.

taxe crypto 2023

Taxe Crypto Romania 2023-2024

Vrei sa știi ce impozit ai de plătit în Romania? 

Dacă da, întâi trebuie sa menționăm ca orice venituri provenit din alte surse în calitate de persoana fizica trebuie declarată. Veniturile obținute din crypto intra sub aceeași umbrela precum veniturile din chirii, dividente, etc.

Impozitul de criptomonede în România, nu este de speriat și recomandam o buna purtare în calitate de contribuabil astfel încât sa eviti sa ajung pe lista neagră a ANAF-ului.

În România veniturile din criptomonede sunt impozitate cu 10%, dacă acestea depășesc anual suma de 600 de lei.

Veniturile din crypto sunt cele din tranzacții și staking.

În afara de impozitul pe venit de 10%, mai trebuie plătit și CASS (asigurări sociale de sănătate). Va recomandam folosirea calculatorului de impozit criptomonede de mai jos.

Dacă veniturile din crypto (plus alte surse de venit, dupa caz) depășesc 12 salarii minime pe economie mai trebuie sa achitați contribuția de sănătate la acest cumul salarial anual.

Impozit Crypto Romania pentru veniturile din 2024

Pentru veniturile din alte surse precum cele din crypto din 2022 (cumulate), se datoreaza CASS pentru 12 salarii minime pe economie daca se depaseste acest cumul salarial anual.

* Foloseste calculatorul de impozit criptomonede Romania si afla cat vei platii pentru veniturile realizate incepand cu anul acesta.

  1. Plafon de 6 salarii, CASS datorat 1.800 lei
  2. Plafon de 12 salarii (precum cel existent), CASS datortat 3.600 lei
  3. Plafon de 24 salarii, CASS datorat 7.200 lei

* Plafoanele sunt repere, pentru veniturile realizate. Daca depasiti venituri din crypto (plus alte surse venit) de 6,12,24 salarii veti plati CASS precum este explicat mai sus pe langa impozit pe venit de 10%.

Calculator impozit criptomonede 2023-2024

Calculatorul este realizat pentru a va fi mai usor sa vedeti ce impozit aveti de achitat pentru veniturile realizate din crypto, plus altele daca este cazul.

De asemenea calculatorul va ofera si o comparatie cu taxele crypto pe care le aveti de platit pentru veniturile din 2022 si pentru cele incepand cu 2024, deoarce legislatia s-a schimbat si CASS-ul datorat este mai mare.

Ce suma estimezi ca vei incasa anual? (lei)
Exemple venituri (poti selecta unul dintre ele)
La un venit de
30.000
lei vei ramane cu:
25.200 lei
din care s-a scazut impozitul pe venit in valoare de 3.000 lei si CASS in valoare de 1.800 lei.

*Calculele sunt valabile doar pentru sume mai mari de 600 de lei (anual).

Cu ce te poate ajuta Finix?

Finix, contabilul crypto ajuta persoanele fizice care au venituri din crypto si nu numai sa isi declare veniturile obtinute.

Prin acest ajutor va traducem toata complexitatea completarii si validarii declaratiei unice intr-un formular rapid pe care il completati, urmand ca unul dintre specialistii nostrii sa preia mai departe informatiile, sa le valideze si sa genereze declaratia unica.

De asemenea oferim servicii complete de contabilitate si fiscalitate pentru companiile si firmele care se ocupa de trading, staking, blockhain, nfts si metaverse.

Alege sa lucrezi impreuna cu Finix, contabilul crypto Romania!

Echipa Finix, este formata din experti contabili CECCAR, cu experienta in zona digitala, fintech si crypto.

Cere oferta la 0737 431 252
call-finix